loving !

loving !

Wednesday, 30 November 2011

.. Salam perpisahan ..

tiada apa yang akan terungkap buat sekaly ini ..
hahaa !
pindah . pindah. pindah .

aku punya harapan ..
cita2 yang cukup tinggi untuk aku gapai ..
namun masih tak terlaksana walau aku telah mencuba ..
ia hanya memerlukan sedikit waktu ..
untuk aku mulakan semula ..
untuk aku aturkan perjalannya ..

tapi , buat setakat ini ..
harapan ku masih jauh ketinggalan ..
haiyaa ! :D

0ke laa , t0 all my readers ..
juz nak mintak maaf kat u all ..
yang kenal saia ..
especially yang 0wez bace bl0g nyh ..
even sudah tidak bersua muka ..
atau sudah tidak contact lagy ..

nuthing can say laa ..
juz , doa kan saia succes !
kerana saia punya matlamat baru apabila saia tinggalkan tempat nyh ..

sedey ? sure laa ..
but .. i have t0 ..
semate2 untuk sebuah harapan baru ..
i must do it ..

                                       
                                              INI SEMUA ADALAH ;KENANGAN; ^^












                                                     TERIMA KASIH TEMAN ..

Thursday, 10 November 2011

apakah ?

 
hari nie , nak share s0mething nan reader2 ..
u kn0w what , t0nyte ..
saia rase sgt2 sedey2 , nape ?
erm susa nak citer ..
tapi saia menangis dalam senyuman ..
biler saia dapat text nie dari kakak 0stel saia ..
penguat semangat saia ..
tp .. saia masih perlukan seseorang ..
untuk membimbing saia ..
YA ALLAH ;'(
 
 
 
1) insyaAllah..
kadang-kadang kita kena naikkn semagat..
dan doa..
kerana kalo kita x cbe..
Allah xnmpk usaha kita
kan??
kalo just harap dalam hati nk berjaya..
tp kat tubuh bdn xde tindkan..
it is useless..
 
 
2) u r urself from the first time i saw u..
jahat ke baik ke bergantong pada mata hati org yg melihat
kalo hatinye busuk..
tok imam pon dy kata jahat
tp hati tu kalo baik..
suci..
org yg gelandangan pon kita boleh kata baik..
setiap apa yg berlaku..
penilaian org kpd kita tu bergantung pada hati org yg menilai
macam tu jugak kita
 
 
3) cbe fikir balik..
setiap manusia kat muka bumi ni baik ke??
xkn..
yg maksum tu rasulullah
so kita??
xde la..
mana ade ganggu..
kalo org kata kita jahat..
say alhamdulillah..
dia sentiasa nak betulkan kita
untuk jadikan kita yg lebih baik..
 
 
4) sbr ye adik..
me too..
i also need someone..
bcoz im not as good as you see..
kita sama-sama boleh tolong guide diri kawan2 kita..
becoz we r miror to each other
 
+ tengs s0 much f0r her <3 +
 


 
 

Saturday, 5 November 2011

^^


☑ Yang Singkat Itu WAKTU.
☑ Yang Menipu Itu DUNIA.
☑ Yang Dekat Itu KEMATIAN.
☑ Yang Besar Itu HAWA NAFSU.
☑ Yang Berat Itu AMANAH.
☑ Yang Sulit Itu IKHLAS.
☑ Yang Mudah Itu BUAT DOSA.
☑ Yang Susah Itu SABAR.
☑ Yang Sering Lupa Itu BERSYUKUR.
☑ Yang Membakar Amal Itu GHIBAH.
☑ Yang Mendorong Ke Neraka Itu LIDAH.
☑ Yang Berharga Itu IMAN.
☑ Yang Menenteramkan Hati Itu TEMAN SEJATI.
☑ Yang Ditunggu Allah Itu TAUBAT.
+ TAUBAT +
Ya Allah .. aku benar2 menginginkan seseorang yang dapat membuka pintu hatiku ..
kembali ke jalan yang benar ..
tanpa hati ku berpaling dari redh0-mu ..

aminn ..

Sunday, 30 October 2011

jodoh Allah ..

Lagi sebulan nak diijab kabulkan ..
tibe2 ..

hubungan yang telah bertahun-tahun terbina ..
terlerai macam tu jewp ..
dek kecurangan yang langsung tak pena difikir kan ..
ape perasaan anda ?

menangis ..
hancur haty ..
pasrah ..
redho ..








last2 ..
jodoh hanye ditentu kan oleh orang tua ..

dan aty hanye menerima ..
tanpe sebarang kate ..
malu , dek dicaci orang kerana perkahwinan yang terpakse dibatalkan ..

kesian ..

erm JODOH ATURAN ORANG TUA ..bagus n perlukah ia nyer even id0p kini makin maju  ..




w.a.n.i.t.a


Ya ALLAH, mengapa wanita sering menangis?
Jawabnya: Kerana wanita itu UNIK..

Aku ciptakan dia sebagai makhluk istimewa,
KU kuatkan bahunya untuk menjaga anak2nya,
...
KU lembutkan hatinya untuk memberi rasa aman,
KU kuatkan rahimnya untuk menyimpan benih manusia,
KU teguhkan peribadinya untuk terus berjuang saat yang lain menyerah,
KU beri dia naluri untuk mencintai anak2 dalam keadaan apapun,
KU kuatkan batinnya untuk tetap menyayangi walau dikhianati oleh rakan,
walau disakiti oleh "orang" yang dia sayangi

Wanita makhluk kuat,
tapi jika satu saat dia menangis itu kerana KU beri dia air mata utk membasuh luka batin dan memberi kekuatan baru.

Tuesday, 25 October 2011

gadis E M O vs lelaki E G O

gadis emosional vs lelaki ego ..
sape yg selalu menang ?
masing2 mahu tunjukkan kuasa yg ade ..
kuase MEMERINTAH !

patut ke ..

gadis ..
ape yg ade ..
hanye sekeping hati suci ..
yg sentiase ingin kan kepuasan ..
dari seorang lelaki yg dye disayangi ..
tak kire sekecil mane pon masalah tu ..
bagi seorang gadis ..
biar lah masalah tuh ade penyelesaian ..
ade penjelasan ..

lelaki ..
optimis .. dan sering mengambil jalan mudah ..
ego , dan tidak suke memperbesarkan masalah yg kecil ..
coz pada fikiran lelaki ..
mereka mesti selalu beralah pada gadis yg dicintai nya ..
jadi , kadang2 tiade gune pon ape2 penjelasan ..
sebab .. kukuh macam mane pon penjelasan ..
mengalah tetap mengalah ..

jadi ?



                                                       perlu ke macam nyh ?





atau macam nyh :D

CUKUPLAH AKU MENCINTAI DALAM DIAM ♥




Kalau kita sukakan seseorang,
jangan beritahu si dia.
Nanti Allah kurangkan rasa cinta padanya
...
Tapi luahkan pada Allah,
beritahulah Allah.
Allah Maha mengetahui siapa jodoh kita ..

Cintai Dia Dalam Diam,
Dari Kejauhan Dengan Kesederhanaan & Keikhlasan

Jika benar cinta itu kerana ALLAH maka biarkanlah ia mengalir mengikut aliran ALLAH kerana hakikatnya ia berhulu dari ALLAH maka ia pun berhilir hanya kepada ALLAH
"Dan segala sesuatu Kami ciptakan berpasang-pasangan supaya kamu mengingat kebesaran ALLAH."
(Adz Dzariyat : 49)

Tetapi jika kelemahan masih nyata dipelupuk mata maka bersabarlah, berdoalah & berpuasalah
"Dan janganlah kamu mendekati zina; sesungguhnya zina itu adalah satu perbuatan yang keji.
Dan suatu jalan yang buruk."
(Al Israa' : 32 )

Ketika kau mendambakan sebuah cinta sejati yang tak kunjung datang,
Allah SWT mempunyai Cinta dan Kasih yang lebih besar dari segalanya & Dia telah menciptakan sseorang yang akan menjadi pasangan hidupmu kelak.
Ketika kau merasa bahawa kau mencintai seseorang,
namun kau tahu cintamu tak terbalas
Allah SWT tahu apa yang ada di depanmu & Dia sedang mempersiapkan segala yang terbaik untukmu

Cukup cintai dalam diam
bukan kerana membenci hadirnya
tetapi menjaga kesuciannya
bukan kerana menghindari dunia
tetapi meraih syurga-NYA
bukan kerana lemah untuk menghadapinya
tetapi menguatkan jiwa dari godaan syaitan yang begitu halus & menyelusup

Cukup cintai dari kejauhan
kerana hadirmu tiada kan mampu menjauhkan dari ujian
kerana hadirmu hanya akan menggoyahkan iman dan ketenangan
kerana mungkin membawa kelalaian hati-hati yang terjaga
Cukup cintai dengan kesederhanaan
Memupuknya hanya akan menambah penderitaan
menumbuhkan harapan hanya akan membumbui kebahagiaan para syaitan

Cintailah dengan keikhlasan
Kerana tentu kisah Fatimah dan Ali Bin Abi Talib diingini oleh hati
tetapi sanggupkah jika semua berakhir seperti sejarah cinta Salman Al Farisi..??
".. boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu.
ALLAH mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui."
(Al Baqarah : 216 )

Jangan memberi harapan pada yang belum pasti,
kelak ada insan yang bakal dilukai,
Jangan menaruh harapan pada yang belum tentu dimiliki,
nanti hati yang kecewa sendiri.
Sebaliknya,
gantunglah segenap pengharapanmu kepada Yang Maha Memberi,
nescaya dirimu tak sesekali dizalimi,
kerana Dia mendengar pengharapanmu setiap kali & Dia menunaikannya dgn cara-Nya yang tersendiri

Cukup cintai dalam diam dari kejauhan dengan kesederhaan & keikhlasan
Kerana tiada yang tahu rencana Tuhan
mungkin saja rasa ini ujian yang akan melapuk atau membeku dengan perlahan
Kerana hati ini begitu mudah untuk dibolak-balikkan
serahkan rasa itu pada Yang Memberi dan Memilikinya
biarkan DIA yang mengatur semuanya hingga keindahan itu datang pada waktunya
"Barangsiapa yang menjaga kehormatan orang lain, pasti kehormatan dirinya akan terjaga."
(Umar Bin Khattab ra)

If you really love her, you won’t touch her.
Not even the slightest bit.
You’ll protect her dignity and sacredness as a muslimah.
Just hold her in your heart for a few more years ..
then you can do it the halal way

“Sesiapa sahaja yang memberi kerana Allah, menolak kerana Allah, mencintai kerana Allah,membenci kerana Allah & menikah kerana Allah, maka bererti ia telah sempurna imannya.”
(HR. Al-Hakim)
 



 

Friday, 21 October 2011

p.e.p.e.r.i.k.s.a.a.n

hey readers !
lmer da ta tlis pape kat bl0g nyh ..
lmer da ta un9 meyh ..
bz nan exam jewp , tp Alhamdulillah ..
abes suda ..




hoa !
exam ? ?



waktu sek0lah dluw , pe yg saia suke uat kat paper exam ea .. hehee .. sal0o sgt abes
jwb s0alan awl en , s0 .. saia nan idea creative nyer da kua an cam2 kat paper exam ..
upz ! bukan jwb s0alan .. tp LIRIK LAGU , POEMS ..
hahaa !



b0rink punyer pasal .. ingt an saia s0rang jewp , rupe nyer mbe2 yg laen p0n de h0bi yg smer gak ..
dax laky .. nan kartunis msing2 .. epis0de by epis0de 0n paper exam ..  C H I L L laa !




cwitz en :)

tp biler da samb0ng stdy . huh !
baru sedar , yg slamer nyh bukan senang na jwb exam tuh ..
c0z sala timing ckewt jewp , mzty ta ck0p mase ..
hanye stdy n tw0z stdy ..
the end ..


 S T R E S S .yeke .

Monday, 26 September 2011

benar kah ia ?

agak bet0l laa k0wt ..
tunggu jewp laa mase yang akan datang ..
mudah2 han di per el0kkan sgale nyer ..
jum2 , usha cnie ..


Ayat Selepas Kahwin


Sebelum Tido:
6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuach.
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun: Sana sikit lah… Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!
More than 10 years : Tido asing2….laki tido depan tv, bini tido ngan anak2…hahaha

Pakai Toilet:
6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh
6 bulan: Masih lama lagi ke nih?
6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pilah gunung ledang sana !!!

Balas SMS:
6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang..
6 bulan: Trafik jam aah
6 tahun: K..
16 tahun : …………………. (tak balas terus!!!) hehehe….

Dating process:
6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???
More Than 10 Years : Buang tebiat ker you ni? Cakap mengarut….
Pulang Kerje:
6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih…
6 bulan : I’m BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??

Hadiah (ulang tahun):
6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun: Nih duit, U beli sendirilah apa yg U nak..
More Than 10 Years : Dah tua2 pun nak beli hadiah ker? Mcm budak2 jer..

Telefon:
6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan U di telefon nih
6 bulan: Eh… Your call…
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH…. ANGKAT AAAAAHHH!!!

Masakan:

6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak..Rasa pun sedappp…!! !
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?
10 Than 10 Years : Today balik lambat, I makan kat luar ngan kengkawan…

Memaafkan:

6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh
6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali-2 pon tak paham!!
Baju baru:

6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu
6 bulan: Lah… Beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

Merancangkan Holiday:
6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler… Senang sikit tak perlu naik flight…
6 tahun: JALAN-JALAN? ?? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!

TV:
6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR-2 BOLE TAK ..
More Than 10 Years : X der keje lain ker, asyik tengok tv jer…

Sunday, 18 September 2011

antare due ..

sekali lagi ..
saia di uji ..
untuk memilih antare due ..
bukan tentang chenta aty saia ..
tapi kali nyh tentang mase depan saia ..


sudah setahun saia abes an mase kat k0lej nyh ..
sayang pade kawan2 ..
pade lecturer2 ..
pade sume nyer laa ..

then , kene pilih lagi untuk kali nyh ..
pat0t ke saia tinggalkan tempat nie ..
n sume nyer kat sini ..
buntu ..
rindu , sume nyer ade ..


biar saia berdoa jewp laa ..
h0pe TUHAN akan bantu saia buat mase nie ..



                                                            h0pe saia lebih tabah ..

Saturday, 10 September 2011

kes remaja, pelajar swasta mati dibakar ..

entry hari ni , after saia tengok berita tadi ..

kesah seorang pelajar kolej swasta di selayang yang mati dibakar ..

kejadian nie berlaku kat Ampang ..
Kampung Lembah Jaya Utara ..



pelajar nie difahamkan pergi uma membe dye ..
tapi 2 hari tak balek 2 uma ..
so ayah dye just buat laporan polis ..
and betape terkejut nyer ayah dye bile ayah dye dilaporkan terjumpa mayat seorang perempuan ..
dengan kesan 80% badannya terbakar ..
lagi mengukuhkan kes nie ..
biler ayah dye terjumpa gelang tangan dan subang emas milik anak nyer ..
ade jugak cebisan2 baju kat tempat kejadian ..

M0TIF ?
think it !

nyawe manusia yang semakin murah ..

Wednesday, 7 September 2011

buke puase dan stesen bas !

cerita tentang zaman sk0la saia ..
di asrama , perkare pertame yang paling saia suke ..
WAKTU BALEK .. yea !
sangat epy laa ..
lagi2 bile di ann0uce an yang kit0rang b0le blek semase bulan p0se ..
tetibe jewp taw , tak sape2 p0n taw ..
s0 ape ag ..
d0x pakat2 nan membe2 , kemas2 , siap .. ter0s kua ..
huh ! lega ..

da samapi stesen bas nyh , muke cume senyum jewp ..
manis laa , semangat nak balek kan ..
biase ler tuh ..
tapi sangat menghampakan bile 1 tragedi nyh terjadi kat kit0rang ..
damnn laa !

tunggu bas dari k0l 02:00 pm ..
bas tak de , langs0ng ..
kalaw ade p0n , H A R A P MA A F ! !
bas pen0h , nan stdnt2 dari sk0la lain yang kebetulan balek mase tuh ..
s0 nak tak nak terpakse tunggu bas lain ..
teng0k2 jam , dah k0l 06:30 pm ..
alamak !

lagi alamak laa ..
jam dah k0l 07:25 pm , bas tak samapi lagi ..
tetibe de s0rang makcik nyh datang nan anak dye ..
naik kereta , aiyhh !
nyh makcik tadi , yang d0x hanta n amek anak dye kat sk0la rendah belakang nyh ..
b0leh tersedar lak kan ..

datang2 jewp dye , ter0s tanye kt0rang dari mane ..
nak pegi mane ..
bile dye taw jewp kesah kt0rang , dye ter0s pegi ..
tak lame lepas tuh , dye datang balek ..
bukak b0net , n w0w !
terkej0t nyer kt0rang mse tuh , makcik tuh dah belikan kt0rang banyak makanan
n air2 t0k berbuka p0se ..
ciap belikan cawan2 plastik lagi t0x kt0rang ..
bagi num f0n , n pesan ..
k0l dye if bas stay tak sampai lagi ..

Alhamdulillah , macam mane ntah ..
saia tetap b0le blek gak mase tuh ..
tuh p0n k0l 0rang , amek saia n 2 0rang membe lagi ..
yang len ?
hahaa ! jam da k0l 09:00 pm ..
memang tak ade laa bas mase tuh ..
s0 d0rang ter0s k0l makcik tadi ..
tak sangke lak , Tuhan t0l0ng kawan2 saia mase tuh ..
dye tumpangkan kawan2 saia tid0w kat uma dye ..
huhuu , sangat terharu atas bantuan tuh ..
even tak kenal ..
malam tuh , ciap bagi makan ..
tempat tid0w yang selesa ..
n teng0k m0vie ag kat umah dye ..
best !
es0k nyer baru laa d0rang balek uma ..


" Mak angkat ? " ;D

= m0ge TUhan memberkati kehidupan dye +

Thursday, 25 August 2011

raye datang lagi ..




raye datang lagi ..
yea ! ser0n0k nyer nak rayer ..
tapi da besar nie ..
macam mane ngan duit rayer ea ?
huhuu , tak pe laa ..
( kena sedar diri )
h0pe ag besa nilai wang !
hahaa ..

pape p0n ..
yang pasti nyer aty sangat gembira nak rayer nie ..
s0 entry p0n like pasal rayer ..
s0rry laa , jup jewp lagi keyh ..

btw , saia ; nor aiza :
memohon ampun dan maaf kepada sume2 ..
reader bl0g nie ..
kenal o tak ..
kalaw yang kenal tuh lagi laa kan ..
M A AF ! =)

i'm just an ordinary gurl ..

SELAMAT HARI RAYE ! ! !
hei . hei . hei .

Wednesday, 24 August 2011

ketabahan saia

hanye seorang gadis yang mud nyer sering berubah2 ..
tak paham sebenar nyer ..
ape tujuan idop saia ..
sehinggalah hari ini ..
saat ini ..
saia benar2 rase kekosongan ..

sedih ?
huh ! hanye Tuhan je yang tahu ..
ape yang terjadi sebenar nyer pun saia masih tak paham ..
cuma menangisi dan terus menangisi ..
S U M P A H !
saia bukan seorang yang kuat ..
mahupun tabah apabile berseorangan ..
tapi .. mungkin ..
saia hanye akan keseorangan ..

sangat benci dengan permainan dunia .. !

Tuesday, 23 August 2011

- SPEED TRAP -

           






  Plus arah utara ( dari kl )

1- Km 197.1, Km 198.8 & Km 204.3 selepas exit Kemunting
2- Km 208 & Km 214.8 sebelum exit Kemunting
3- Km 271 berdekataan exit Ipoh Selatan
4- Km 274.4 berdekatan exit Ipoh Utara
5- Km 286.9 berdekatan exit Simpang Pulai
6- Km 296 berdekatan exit Gopeng
7- Km 352.6 selepas exit Sungkai
8- Km 373 berdekatan exit Slim River
9- Km 241.9 berdekatan exit Kuala Kangsar
10- Km 308.6 selepas exit Gopeng
11- Km 252 masa turun bukit selepas terowong Menora
12- Km tak pasti tapi betul2 di R&R Gurun
13- 2 km after tol Juru (90km/j)
14- 5 kamera di atas jambatan pulau pinang (so slow je la kat situ)

                
                Plus Arah Selatan:

1- Km 289 sebelum exit Nilai Selatan
2- Ada 3 kamera antara Km 255 - Km 249 (Persimpangan Seremban - Senawang)
3- Km 253 selepas exit Senawang
4- Km 213.9 selepas exit Alor Gajah
5- Betul2 di exit Jasin
6- Km tak pasti tapi selepas hentian sebelah Tangkak
7- Km juga tak pasti tapi jambatan pertama selepas exit Yong Peng utara
8- Km 97.3 selepas exit Air Hitam
9- Betul2 di exit Sedenak

               Plus Tengah:

1- Km 456 selepas exit Sungai Buluh
2- Betul2 di exit Bukit Lanjan
3- Betul2 dibawah Restoran Jejantas Sg Buloh
4- Km 302.8 berdekatan exit Kajang
5- Km 296.5 & Km 297 berdekatan exit Bangi
                    
                     NKVE

1- 300 meter sebelum tol Jalan Duta (60 km/j)
2- Selepas cabang jalan ke tol Jalan Duta (80km/j)
3- Betul2 di exit Damansara
4- Km 11.2 berdekatan rel keretapi
5- Betul2 di exit Shah Alam

Jaga-jaga

             KESAS
              
1- Km 44.8 berdekatan exit LDP
2- Berhadapan Endah Parade
3- Betul2 di exit Hicom
ELITE (Dari arah KLIA)
1- Km 4.8 selepas exit Batu 3
2- Km 2 - Km 4 atas jambatan berdekatan Makro
3- Betul2 kat bawah restoran jejantas USJ
4- Km 10 sebelum exit USJ

                       JALAN PERSEKUTUAN

1- Bersebelahan Hotel Mint
2- Berdekatan Esso kat exit Salak Selatan
3- Berhadapan dengan Istana Negara
4- Berhadapan dengan Muzium Negara
5- Kawasan turun bukit selepas pekan Raub (Menghala Kuala Lipis)
6- 2 km sebelum pekan Maran (Arah Kuantan)
7- Area Paya Bungor (Arah Kuantan)
8- Selepas exit ke Bentong (Menghala ke LPT)
9- Jalan Gambang - Kuantan (Turun bukit selepas Matrikulasi Pahang)
10- Berhadapan dengan Mini Malaysia Melaka (70km/j)
11- Berhadapan dengan Zoo Melaka (70 km/j)
12- Bawah jambatan dari Banting ke KLIA (80 km/j)
13- Berhadapan dengan Kolej Inti, Nilai
14- Persimpangan Sg Manggis menghala ke Klang (60 km/j)
15- Berhadapan Tesco Klang (70 km/j)
16- Jambatan berdekatan rumah MB Selangor kat Pasir Panjang (70km/j)
17- 2 km selepas sempadan Perak-Selangor di Jalan Sabak Bernam (berdekatan kilang kelapa sawit)
18- Laluan bertingkat antara USM ke Bayan Lepas
19- Jelutong expressway berdekatan Tesco Pulau Pinang
20- MRR2 antara simpang Taman Melati & Wangsa Maju
21- MRR2 berhadapan Mikro Cheras
22- MRR2 ke damansara,antara batu cave ke Bandar baru selayang


                                                 + Selamat ary rayer =) +


Tuesday, 16 August 2011

Demi TUHAN !

  YA ALLAH !
beri kan aku secebis kekuatan untuk aku mengharungi ape jua yang terpakse aku hadapi ..
same ade dalam jaga ku , mahupun dalam lenaku ..
beri kan aku sokongan dan kekuatan Mu YA ALLAH ..

sesungguh nya aku lah selemah-lemah insan ..
yang sentiasa mengharapkan pertolongan dari-MU ..
Harap Engkau memperkenan ..

AMIN !

Monday, 15 August 2011

coretan tentang 'dye' ..

entry tentang DYE ..

Rase cam tak caye bile first time saia dikenalkan dengan dye ..
c0z .. sebelum ni ..
saia hanye tahu tentang dye melalui kawan2 saia jewp ..
tapi sekarang , saia sudah bet0l2 mengenali dye ..

perasaan ?
tak tergambar ler ..
tak tahu macam mane nak cakap ..
sebab .. dye masih baru dalam hid0p saia ..
hehee ..

bile kali pertame saia jumpe dye ..
waa ! cam tak caye ..
Saia selalu membiarkan dye , sendirian ..
terkejar-kejar kan saia ..
biar laa , kalau b0leh saia tak nak terlalu mengharap ..
tapi .. saia tak pernah mengharap p0n yang saia akan dapat dye ..
cuma semuanyer terjadi tanpe saia sedar ..
saia makin rapat dengan dye ..

dan ..
biar hari berganti hari sekali p0n ..
saia kerap terdengar , dye menyeru name saia ..
0h ! takkan dye nak kan saia menemani seluruh hayat dye k0t ?
lagi saia tak percaye , jadi saia biarkan perkara itu berlalu tanpe sebarang jawapan ..

namun kini ..
saia semakin sedar , dye adalah sebahagian dari hid0p saia ..
sehingga lah saia juga semakin sedar ..
saia benar2 tak mampu untuk menjauhkan diri saya dari dye ..
ape perasaan saia sekarang ?
sangat sedih ...
kenapa ?

                                                            
                                                                 "dye" yang saia maksudkan
                                                 hanyelah sebuah kesakitan yang terpakse saia hadapi ..




m0od :

Friday, 12 August 2011

domo kun ;)

ape jewp keje saia ..
fr0m 8 pm till 3 am ..





DOMO ! !
carik layout n background yg terbaik
untuk wall BL0G . FESBUK saia ...
curs0r juge ! =p



hasil nyer , s0 damnnn lovely one ..
m0od : ' SAIA SANGAT BERPUAS ATY '

Qesah ngeri . by penang !

Kes ni btl2 menakutkn.Ksah ini btl2 t'jadi kt Penang.Ingat lg x dgn kes Ms Canny Ong yg dirogol & dibunuh?? Kisahnya..ada sorang perempuan ni b'henti dkt stesen gas "pay-a...t-the-pump" utk isi mnyk.sebaik je dia siap isi mnyk tu &nk beredar,sorang pekerja kt stu bt pngumuman yg kad kredit perempuan ni ada prblem skt.pekerja tu sruh perempuan ni msuk ke dlm utk byr..tapi perempuan ni confuse la sbb transaksi menunjukkn yg pembyrn kad kredit dia diluluskn & xada masalah apa2 pn.so perempuan tu bgtau la pekerja tu & dia pn b*sedia nk b'edar ke kereta dia balik..tapi pekerja tu ttp b"tegas &sruh dia msuk dlm..perempuan tu pn decide utk msuk ke dlm.sebaik je dia msuk kt dlm.dia mula mrah kt pekerja tu.lalu pekerja tu sruh dia b'tenang &bgtau hal sebenarnya.nk tau apa?sbenarnya msa perempuan tu dok isi minyak,pekerja tu nmpk da laki menyelinap kt blkg kereta perempuan tu &pekerja tu dh telepon polis..perempuan tu pn apalagi, takut la.dia pn try intai,dia nmpk pntu kereta dia t'buka &lelaki tu keluar dr kereta dia.Skrg ni.ada laporan yg mengatakan yg skrg ni ada geng yg amik body part orang pompuan..slh satu cara dorang,dgn menyelinap msuk kereta org perempuan msa perempuan tu tgh pump gas/beli brg kt kedai TGH2 MLAM!! kemudian,dorang akn potong kaki perempuan tu utk memudahkn dorang culik&bunuh perempuan.satu cara lg plk,dorang akn msuk ke dlm kereta yg xda org &xtak berkunci,kemudian culik perempuan tu& bunuh.Semlm pn ada Crime Investigation di Astro menceritakn kes yg sama di Hong Kong .Tp perlakunya adalah pemandu teksi yang mengambil penumpang perempuan slps lps tgh mlm.Mmg ngeri. Sila panjangkn email ini pd ssiapa yg anda kenali. Bg kaum perempuan elakkn keluar b'sorangan diwaktu mlm. P/S: amalknlh suratul kursi &berdoalh& meminta perlindungan dariNya. insyaAllah. perlindunganNya akn sntiasa pd hamba-hamba Nya yang meminta padaNya...

Thursday, 11 August 2011

◢▩▩◣
▌▌▌▌▌<-- Kejayaan
▌▌▌▌▌
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬<-- Tangga kejayaan
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬

╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬\O
╬═╬ /▌<-- Kita








Bazaar Ramadhan

yea ! da 11 ary berp0se ..
baru na wish ..
' SELAMAT MANYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK '

( hehee , jadik laa .. dari ta wish )



btw , ape yang menarik tentang bulan puase ni ea ..
bazaar laa , suke cakap apabile perut semakin lapar ..
hari semakin menginjak ke malam ..
waktu keje dan waktu belaja kian habis ..
kebiasaan nya laa , hari beransur petang ..
masing2 dah mula berfikir tentang menu untuk dimakan waktu berbuka ..


tapi entry saia ni , saje na st0ry tentang bazaar @ kampung baru ..
hei y0u all , pena datang ?
teng0k macam mane meriah nyer bazaar kat sini ..
banyak menu , ramai 0rang ..
sampai kan sesiape yang niat nya hanye
untuk meninjau2 keadaan bazaar jewp p0n SURE akn terpikat ..
indah nyer bazaar , hanye di penuhi dengan makanan sahaja ..
sehinggakan pelancong luar sangat terkejut tengok keadaan pasar ( bazaar ) ramadhan di Malaysia ..



                                                     = beraneka kuih , nampak cam sedappp ! =



= ni baru pemandangan bazaar dari atas , bel0m ramai ag k0t ! =





= antare bubur lambuk yang dijual , baru sign ni =




                                                        

= bazaar =






= bubur lambuk cam na buat gulai kawah / dodol kan ? =




p/s : jemput laa memeriahkan bazaar kami ..
tapi .. solat terawih jangan tinggal .. kalaw ingat na buat laa =p

Thursday, 4 August 2011

kemarahan di pagi hari ..








entry klay nyh ..
ta ta0 na mule cne ..
c0z da bbrape jam berlalu p0n ..
marah tetap marah ..
bukan tanpe sebab ..
tapi sangat bersebab ..


bulan p0se nyh .
huh ! rase cam ta el0k nak citer2 pasal 0rang ..
tapi di sebabkan BL0G adalah ruangan aty saia ..
kene cter gak 0wt ..
but .. upzz ! n0t fully keyh ...


Yes ! da berjaye ta cter tentang 0rang lain ..
ngumpat , ye k0t ..
c0z bese nyer akan terjebak ..
huhuu ..
senang kate , juz nak luahkan isi aty saia nyh ..
ta el0k kan cter pasal 0rang lain ..
tapi kalau 0rang saked an aty kite ?
uat kite marah ?
pe na uat ea ..
diam ...
saba ..
N0 HAL laa !
tapi samapi bile ..
stay jadi pers0alan ..


id0p bukan nyer tak memerlukan hak untuk bersuara ..
sedangkan dalam islam p0n .
hak bersuara adalah di tangan masing2 ..
hak masing2 ..
tapi amat memedihkan apabila sese0rang yang k0n0n2 berkuasa sering menafikan kite untuk bersuara tu ..
sangat menguji keimanan ..
even iman tak sehebat mane ..
ak pada yang bukan tempatnya ..
tak pe ..
kite teng0k . siape yang aakn menang dalam keadaan ni keyh ..

tak tahu la nak cakap macam mane kan ..
tapi rase cam id0p ni ..
manusia dalam dunia ni sangat tak adil ..
memberi hak pada yang bukan tempatnya ..
tak pe ..
kite teng0k . siape yang akn menang dalam percaturan ni keyh !


N ..
jangan lah rase berkuasa sangat ..
senag cter ...
JANGAN TINDAS 0RANG YANG LEMAH ..


Friday, 22 July 2011

... ....

Enter’ the masjid,

‘Forward’ your solat,

‘Download’ pahala,

‘Firewall’ your iman,

‘Backspace’ from syaitan,

‘Bookmark’ to ALLAH SWT,

’Delete’ ALLAH’s enemies,

‘Copy paste’ from the Al-Qur’an and Sunnah,

‘Help’ your muslim brothers n sisters,

‘File’ your amal,

‘Edit’ your akhlaq

‘View’ your good and bad deeds,

‘Search’ the straight and right path,

And InsyaALLAH you will never get ‘virus’





----------------------girls--​-------------------
--------------are like apples----------------
----------on trees. The best ones----------
---------are at the top of the tree.---------
-------The boys dont want to reach--------
-----for the good ones because they-------
--are afraid of falling and getting hurt.----
---Instead, they get the rotten apples-----
---from the ground that arent as good, ---
---but easy. So the apples up top think---
----something wrong w/ them when in----
-----reality they're amazing. They just----
------have to wait for the right boy to-----
-------come along, the one who's----------
------------- brave enough to---------------
------------------climb all--------------------
------------------the way--------------------
-----------------to the top-------------------
----------------of the tree-------------------
---------------and you are-------------------
--------------top of the top-----------------

Tuesday, 19 July 2011

KeNgKaWaN SaiA bFF !

Cerite saia !
hahaaa ..
nak citer tentang kengkawan saia lak ..
at pic0ms 0ke a.k.a Pusrawi Internati0nal C0llege 0f Medical Sciences ..
Ha gituu ..
K0lej kebanggaan saia .. Upzz ! yeke ?
Hanye Tuhan jewp yang tahu ..
Tapi semangat nyer saia blaja dekat sini , c0z kengkawan saia ..
Yang sentiase ade ..
even kit0rang bukan laa serumah .. n tak semua sekelas ..
tapi ukhwah .. tetap ukhwah =)


Jum kenal-kenal d0rang ni ..

                           ZALINA

The First selected .. kenape ye ? C0z antare kami2 ni , dye yang paling tua .. 0hh ! means kit0rang ni adeq2 nyer laa .. ZALINA , s0 far 0ke laa .. baik , lemb0t jewp .. pape p0n rase nyer senang talk dengan dye ni .. Kit0rang stay langs0ng tak ade pape masalah lagi dengan dye , semua nyer buat kit0rang senang aty .. saia p0n setakat ni cuk0p menyenangi setiap tingkah laku , n memang respect dengan ZALINA .. H0rmat laa , c0z ZALINA p0n se0rang yang tahu akan hak2 0rang lain jugak .. Means , stay h0rmat kit0rang even kit0rang ni adeq2 nyer .. L0cated .. Kelantan ..




IKA

Ika ni , rase nyer tua seta0n dari saia .. mesty ta0 da kan .. tapi sangat berkeyakinan tinggi n sensitif .. pape p0n , kene jage baik2 hati dye .. silap ary bulan memang meletup laa dunia .. hehee .. Berani bersuara demi hak IKA , jangan sesekali tindas n nafi kan ape yang IKA buat .. Care dye berfikir p0n kadang2 ade baik n p0sitif nyer .. Mintak pandangan dari dye , agak best laa k0t ! hehee  ..  l0cated , Muar J0h0r ..



HANIM

Teng0k laa , kecik jewp 0rang nyer kann .. tapi jangan main2 , dye ni mempunyai kelantangan suara yang sangat tinggi .. hehee .. tapi papep0n yang dye buat , marah dye ke .. dye tetap takkan marah lame , senyum mesty akan ade .. kalaw sape2 yang tak kenal ANEM , memang nampak dye ni s0mb0ng .. Tapi bila dah berkawan , memang tak ade masalah ape2 p0n babe ! baik ni .. manis jewp , tapi s0rii .. RAFI .. milik cinta aty HANIM taw ! L0cated .. Sungai besi ..



RABIATUL

Panggil bia jewp , nick name dye .. w0w ! tak dapat nak cakap laa kan , BIA .. S0 garang ! Kalau ade salah jewp , suara BIA yang paling berkeyakinan nak s0und .. Nasib laa sape2 yang kene .. Tapi bagi kit0rang ni langs0ng tak kesa kalau kene marah dengan BIA , dah biase laa katekan .. Kadang2 kelaka jewp teng0k muka Bia bila tengah marah =p .. Caring sikit ni , semua nak jage .. hehee .. HAFZ .. Cinte aty BIA .. L0cated .. Bangsar , Kuala lumpur ..



                             AISHAH                                    

Ecah sudah .. Ecah ni p0n kecik jewp .. Pic Ecah kat taman mane ntah ni .. erm pasal Ecah , tak tahu macam mane nak describe .. S0 far , Ecah 0ke laa .. Duduk sebelah jewp dengan saia di claz .. Ape2 yang Ecah tak faham , Ecah ni rajin bertanya .. Langs0ng tak s0mb0ng .. Care study Ecah , selalu gak saia usha .. kene push sikit laa Ecah ni , suke study ik0t m0od .. Senang diajak berdiskusi , dye memang senang nak terima pendapat 0rang lain di samping menghujahkan pendapat dye .. hehee .. L0cated , Kelantan ..


                            ATIQAH                                                                           

Ateq laa ni , bff saia sejak sek0lah menengah lagi .. memang rapat dengan dye , sampai kit0rang terpisah kejap , n jumpa balik dekat sini .. memang dah j0d0h ! Erm bagi saia , ATEQ se0rang yang happy-g0-lucky , n suke gelak .. kenape ntah , dari sek0la dulu sampai sekarang .. asalkan saia lepak dengan dye jewp , kit0rang takkan berhenti ketawe .. gelak .. yang lain akan teng0k jewp , pelik dengan kit0rang ni .. gelak tanpa sebab , kadang2 .. bukan gila k .. Memang kalau da start 1 kesah yang melawakkan kit0rang , kit0rang tetap akan gelak :D
                                                     
                                       
                                                            
Kawan2 , maaf ye !
termengumpat pasal k0rang dekat sini ..
memang dah terniat p0n nak cerita pasal k0rang ..
biar semua taw , siape k0rang2 sebenar nyer ...
Tapi niat baik taw ..
jangan salah faham k syggs2 !


untuk yang lain2 ..
mereka ni laa yang sentiase rapat ..
n ade di sekeliling saia ..
sangat senang dengan mereka ..
n sayang k0t ! ;D



                                        
                = S A H A B A T adalah segale2 nyer =

Monday, 18 July 2011

ape ye ?

meny0al tentang keinginan saia .. impian saia .. buat masa terdekat ni laa kan ..
Ha !

                             A P A Y A N G S A I A N A K Y E ?


1st thing ..

                                                             - D0M0 -
sangat membuatkan saia teruja kalau nampak kat mane2 , npe ye ? nak cakap chumilz .. ntah ler .. tapi saia minat sangat2 ngan makhluk se0rang ni .. dan .. saia tengah cuba untuk mengumpulkan D0M0 ni sl0w2 .. mesti best kan ! ^^

2nd things ..


                                                           - ANTI VIRUS -

macam klakar .. dah lame guna lappy .. dah lame mengunline kan diri .. tapi tak pernah berusaha nak memiliki benda ni , even saia sedar yang benda ni penting sangat2 .. c0z selalu nyer saia tak akan ingat nak beli ANTIVIRUS mase ade duit .. hanye teringat bila dah kehabisan duit =p

3rd things ..


                                                         - LAPT0P SKIN -

yang ni lagi 1 kesah .. kalau lalu kedai2 k0mputer jewp saia paling suka teng0k LAPTOP SKIN ni , tapi tak pernah nak beli .. bukan sebab savings , bukan sebab tak nak .. tapi cukup laa satu ketika dulu , saia beli .. cantik sangat skin saia .. d0x p0t0ng lekl0k ik0t shape lappy , tapi nak lekat jewp terus kant0i .. tak pandai .. hehee .. membe ? takkan nak susah kan d0rang , memang tak laa .. c0z leceh ckewt kan ..  last2 t0ng sampah juga tempat nyer , hehee .. jadi tak0t nak beli wat kali ke2 ..

4rd things ..


                                                     - T0UCH SCREEN PH0NE -

jalan2 di Alamanda , ternampak satu gadget yang memang saia nak miliki dari dulu .. x8 , cantik .. tapi tak kesampain c0z masalah kewangan .. bukan ape , zaman dah berubah ni membuatkan saia nak try gadget yang tak pernah saia miliki .. T0UCH SCREEN PH0NE .. yang saia memang tak suke satu ketika dulu , tapi mula minat da sekarang .. hehee .. tak kesa laa ape2 brand ph0ne sekali p0n , saia tetap nak ! yang penting , 0ke n selamat digunakan =)

5th things ..

                                                                - SHAWL -
                       
benda ni memang saia dah ade p0n , juzt n0w terase tertarik lak nak kump0l SHAWL banyak2 .. ta kesa laa ape2 design .. c0tt0n / satin / r0se / dress / c0llar / cr0chet .. bukan sebab ape auw , maybe sebab trend .. n dah biasa pakai SHAWL ni buatkan saia rase kek0k n jadik tak pandai nak pakai tudung biasa .. nape ye ? hehee .. SHAWL ni lagi kemas , dalam penampilan n buatkan saia lebih yakin nak berhadapan dengan sesiape p0n ..




erm ape lagi ye ? maybe tuh jewp uat mase ni , belum ade ape2 ag .. kalau ade p0n , DAH LUPE ! hehee ..juz akan teringat sp0ntan mase hang 0ut , n juz my dear yang ta0 macam mane saia ^^